Wie is Lennard Landman?

Lennard Landman artiestennaam voor Leo van Zijl geboren in het Brabantse Dongen 1946. 40 jaar geleden begonnen als ontwerper-meubelmaker-antiek import en restauratie. In de periode 1967 t/m 1982 onder de firmanaam ’t Poezenest massief eiken meubelen in Oss en Nistelrode met 8 ambachtelijke medewerkers.

Na zijn scheiding in 1982 is deze creatieve persoon actief als uitgeverjournalist en P.R.man van 1982 t/m 1991 met muziek als hobby. Tussen de bedrijven door brengt hij de single “de Zure Regen” en de L.P. “Tribute to Ferre Grignard” uit op het Crossroad label met tv en podium optredens. Journalistiek en Muziek gaan wel degelijk samen. In diverse verenigingen is hij op bestuurlijk niveau zeer actief in Nistelrode, Oss en Megen. Dan onverwachts scoort Landman in 1992 landelijk een top 40-notering met “Overal lagen peuken” op het C.N.R. label met als gevolg vele Tv-programma’s, radio en pers en vele optredens in het land. Het werd zijn beroep en daarmee zijn leven op zijn kop, ondanks het succes bleek heimwee naar het ambacht te groot en stort Leo zich weer opnieuw in de uitdagende wereld van het ontwerpen en vervaardigen van unieke meubels in 1995. In zijn uppie in een miniatelier met een eigenzinnige kijk op vorm, materiaal en gevoel voor humor creëert hij een unieke Lennard Landman meubelcollectie.

Uit voornamelijk oud hout vervaardigt hij ambachtelijke kastjes neigend naar antiek in een vernieuwde frisheid. Ieder meubel is unicum, gesigneerd, gedateerd en voorzien van een certificaat.

Zijn laatste expositie dateert van december 1994 in Amsterdam op de Keizersgracht bij V. en V. finearts.